Sprawdź, jak zresetować czytnik Kindle

Dowiedz się, jak i po co resetować czytnik Kindle.

Dzięki zresetowaniu Kindle możemy w łatwy i szybki sposób usunąć z niego całą zawartość. Funkcja ta może być przydatna na przykład przy sprzedaży czytnika lub jeśli po prostu chcemy się pozbyć wszystkich dotychczasowych plików.

Jednak trzeba pamiętać, że zresetowanie czytnika spowoduje usunięcie wszystkich danych, które znajdują się na urządzeniu. Znikną dane osobowe, w tym hasła dostępu do blokady ekranu, kontroli rodzicielskiej, informacje na temat konta Amazon, ustawienia Wi-Fi, i jak już było wspomniane, cała pobrana zawartość.

Wszystkie pliki kupione w Amazonie są automatycznie zapisywane w chmurze. Po ponownym zarejestrowaniu możesz je znowu pobrać no swoje konto.

Jeśli masz problemy z Kindle, najpierw spróbuj go ponownie uruchomić, wtedy na pewno nie stracisz informacji zapisanych na czytniku. Jednak jeśli to nie pomoże i konieczny będzie reset, pamiętaj o przeniesieniu ważnej dla Ciebie zawartości z czytnika do komputera za pośrednictwem kabla USB.

Resetowanie Kindle jest także przydatne, gdy zapomnisz innych haseł.

Aby zresetować Kindle:

  1. W menu głównym dotknij ikony Menu, a następnie dotknij opcji Settings (Ustawienia).
  2. Ponownie wejdź w zakładkę Menu, a następnie stuknij Reset Device (Resetuj urządzenie). Twój Kindle zrestartuje się.
  3. Aby ponownie korzystać z Kindle, musisz połączyć się z siecią bezprzewodową i zarejestrować swój Kindle.

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *